Mislimo li na zdravlje, nije važno samo ono što jedemo, već je vrlo važno koliko jedemo, kako ćemo rasporediti dnevnu energiju. Najveću štetu imunitetu nanose procesuirane namirnice, te one s većim količinama konzervansa i različito kemijski tretirane. Osobe s prekomjernom težinom, zbog lošije prehrane, češće obolijevaju od prehlada i infekcija svih vrsta, zbog niskog imuniteta.
Kasno jesenska i zimska prehrana baziraju se na prehrambenim vrijednostima koje će pridonijeti pojačanju imuno sustava, obrambene snage organizma, te prevenciju određenih bolesti koje donosi hladno i vlažno vrijeme.
Metabolički sindrom X i debljina;
Začini u službi zdravlja – preporuke Udruge za zimske mjesece;
Krem juha od karfiola i brokule;
Gusta juha od marona s povrćem;
Juha od soje sa sojinim mlijekom;
Magija debljanja – zašto i kako se deblja!
Redovita tjelesna aktivnost u zimske dane;
Tjelesna aktivnost po vašoj mjeri;
Uppt, 10.studenog 2012./m.v.