UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
RIŽOTO OD BUNDEVE
- Detalji
- Objavljeno Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2009 19:41
- Hitovi: 5894
Potrebno:
500 g očišćene bundeve;
1 šalica riže;
1 litra mlijeka;
½ glavice luka;
maslac;
malo soli;
začini (peršin, kadulja, muškatni oraščić – po izboru);
Postupak:
1)Jestivi dio bundeve narežiute na kockice. U veću zdjelu stavite najprije na ploške narezani luk sa žlicom maslaca, istresite narezane bundeve, posolite, dodajte začine po želji i dobro izmiješajte.
2) Nalijte mlijeko i zakuhajte na laganoj vatri. Čim mlijeko zakuha, uspite rižu.
3) Kuhajte sve zajedno na laganoj vatri dok riža i bundeva potpuno ne upiju mlijeko. Pripazite da e riža dovoljno skuha, da ne ostane pretvrda u odnosu na bundevu. Ukoliko vidite da je riža tvrđa, onda ponovno ulijke još malo mlijeka i vruće vode i pustite da krčka dok riža ne omekani. Pripazite da vam ne zagori, najbolje je to kuhati u termo posudi u kojoj jelo ne zagorijeva!
4) U kuhani tižoto dodajte još kockicu –dvije maslaca i pustite da odstoji da se malo zgusne.
5) Može se jesti toplo, ili ohlađeno!
Uppt, kolovoz 2009./m.v.Knjiga «Vegatarijanska kuhinja», SNL, Zagreb 1989.g.