UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Glavna jela
SLANUTAK NA LIVORNSKI
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 11:13
- Hitovi: 5951
SLANUTAK NA LIVORNSKI
Sastojci:
slanutak,
celer,
mrkva,
luk,
peršin,
sezamovo ulje ili prepržene sezamove sjemenke,
češnjak
Postupak:
Prethodno preko noći namočen slanutak skuhati zajedno sa korijenom celera, jednim lukom i mrkvom. Pred sam kraj kuhanja vrlo malo posoliti.
Dobro ocijeđen slanutak i povrće dobro izmiješati (ne miksati) te začiniti sitno nasjeckanim češnjakom, nasjeckanim peršunom i žlicom sezamovog ulja. Sve to lagano posipati sa žlicom preprženih sezamovoih sjemenki.
preuzeto sa internet stranice t-portal/zdravlje
Predavanje u Udruzi, 24.4.2006. na temu „Kombiniranje hrane – pravilnim kombinacijama do zravlja“
Predavači: dr. Slađana Divković, Sonja Njunjić i Mirela Vidović
Vidi: NAMIRNICE/slanutak