Predjela

Domaći “Musli”

  • Ispis

Preporuka udruge za izradu domaćeg “Muslija” 

Za dobar musli za koji ćete znati što sadrži, preporučujemo da ga napravite sami po vlastitom izboru.Kupite žitne pahuljice (zob) čiste bez dodataka. Posebno kupite orašaste plodove (badem, orasi), suho voće (marelice, smokve, šljive, grožđice, brusnice) i sve nasjeckati na sitno.

Pomiješati sa žitnim pahuljjicama, spremiti u posudu i staviti na hladno.Prije priprema doručka (1 obrok), staviti sve u jednu posudicu (dovoljno 2,5 cdl mješavine), preliti sa vrućom vodom da pokrije, te ostaviti da odstoji.

Tako pripremljene pahuljice možete kombinirati sa malomasnim jogurtom, mlijekom od soje ili riže, te prirodnim voćnim sokom!Također možete dodati začine po želji (klinčići, cimet, vanilija, korica limuna ili naranče i sli). 

Takav doručak izvrsna je preporuka za početak dana, a također i za vašu djecu. Neće opteretiti organizam a osigurat će Vam potrebnu energiju do glavnog obroka - ručka!

Preporučila Sonja Njunjić (radionica iz 2005.g.).

Radionica kuhanja br. 1/13.10.2011. Tema “Žitarice”