Glavna jela

BLITVA NA PROVANSALSKI NAČIN

  • Ispis

BLITVA NA PROVANSALSKI NAČIN 

 

Sastojci za 2 osobe

:400 g peteljki blitve (bijeli dio)

100 g rajčica

2 žlice maslinovog ulja

40 g naribanog parmezana

Sol,

papar,

mješavina biljnih začina (bosiljak, origano, majčina dušica,ružmarin) 

 

Priprema:

Stabljike blitve narežite na komadiće. Ulje ugrijte u loncu, dodajte malu žličicu vode, stavite komadiće blitve, začinite solju, paprom.

Ostavite da se 15 minuta pirjaju u zatvorenoj posudi.

Ogulite rajčicu, napravite od nje pire (može i pelat od rajčice), začinite biljnim začinima i dodajte u lonac gdje se pirjala blitva, da se još par minuta sve zajedno propirja. Izvadite na tanjur, posipajte parmezaom i lagano zapržite ako želite.  

 

Savjet Udruge:uz blitvu možete serivirati kuhani krumpir narezan na kockice ili ploške, te sve zajedno lagano poškropiti limunovim sokom. 

 

 

 

Recept preuzet iz knjige: Klaus Oberbeil/dr.med.Christiane Lentz/Lijekovitost voća i povrća/Hrana koja liječi