BLITVA NA PROVANSALSKI NAČIN
Sastojci za 2 osobe
:400 g peteljki blitve (bijeli dio)
100 g rajčica
2 žlice maslinovog ulja
40 g naribanog parmezana
Sol,
papar,
mješavina biljnih začina (bosiljak, origano, majčina dušica,ružmarin)
Priprema:
Stabljike blitve narežite na komadiće. Ulje ugrijte u loncu, dodajte malu žličicu vode, stavite komadiće blitve, začinite solju, paprom.
Ostavite da se 15 minuta pirjaju u zatvorenoj posudi.
Ogulite rajčicu, napravite od nje pire (može i pelat od rajčice), začinite biljnim začinima i dodajte u lonac gdje se pirjala blitva, da se još par minuta sve zajedno propirja. Izvadite na tanjur, posipajte parmezaom i lagano zapržite ako želite.
Savjet Udruge:uz blitvu možete serivirati kuhani krumpir narezan na kockice ili ploške, te sve zajedno lagano poškropiti limunovim sokom.
Recept preuzet iz knjige: Klaus Oberbeil/dr.med.Christiane Lentz/Lijekovitost voća i povrća/Hrana koja liječi