Deserti

LUBENICA SA SLATKIM PESTOM

  • Ispis

Za 4 osobe 

Sastojci:

1 kg lubenice (narezana na ploške i očišćeno od koštica);

50 g bijele čokolade;

20 g pinjola;

20 g badema;

1/2 vezice bosiljka;

½ vezice metvice;

3 žlice meda;

3 žlice maslinovog ulja; 

Priprema

  1. Čokoladu krupno naribati. Pinjole popržiti na tavi bez masnoća. Izvaditi iz tave i ohladiti. Ohlađene pinjole i bademe zdrobiti u mužaru ili krupno nasjeckati.
  2. Slatki pesto: Listove bosiljka i metvice odvojiti od peteljki i sitno narezati. Usitnjene listove pomiješati sa pripremljenim pinjolima i bademima,a te dodati med i maslinovo ulje.
  3. Lubenicu narezati na tanke kriške (ili kockice) i složiti na 4 tanjura (ili na jedan veliki). Pestom preliti lubenicu. Neposredno prije posluživanja lubenicu posipati naribanom bijelom čokoladom.

 Izvor: Časopis „Ljekovito bilje“/Voće u kuhinji/br. 56, srpanj 2009.

Preuzeto za Uppt, 13.08.09.