Deserti
- Detalji
-
Objavljeno Četvrtak, 13 Kolovoz 2009 13:29
-
Hitovi: 5699
Za 4 osobe
Sastojci:
1 kg lubenice (narezana na ploške i očišćeno od koštica);
50 g bijele čokolade;
20 g pinjola;
20 g badema;
1/2 vezice bosiljka;
½ vezice metvice;
3 žlice meda;
3 žlice maslinovog ulja;
Priprema
- Čokoladu krupno naribati. Pinjole popržiti na tavi bez masnoća. Izvaditi iz tave i ohladiti. Ohlađene pinjole i bademe zdrobiti u mužaru ili krupno nasjeckati.
- Slatki pesto: Listove bosiljka i metvice odvojiti od peteljki i sitno narezati. Usitnjene listove pomiješati sa pripremljenim pinjolima i bademima,a te dodati med i maslinovo ulje.
- Lubenicu narezati na tanke kriške (ili kockice) i složiti na 4 tanjura (ili na jedan veliki). Pestom preliti lubenicu. Neposredno prije posluživanja lubenicu posipati naribanom bijelom čokoladom.
Izvor: Časopis „Ljekovito bilje“/Voće u kuhinji/br. 56, srpanj 2009.
Preuzeto za Uppt, 13.08.09.