UDRUGA ZA PREVENCIJU PREKOMJERNE TEŽINE
ASSOCIATION FOR OVERWEIGHT PREVENTION
Osnovana je u listopadu 2002. godine.
Naša je želja potaknuti svaku osobu na preuzimanje odgovornosti za vlastito zdravlje, jer se samo znanjem o ispravnom načinu življenja, pravilnom prehranom i fizičkom aktivnošću, može raditi na osobnoj prevenciji.
Predjela
"Sendviči" od začinskog bilja
- Detalji
- Objavljeno Subota, 03 Studeni 2007 18:08
- Hitovi: 7553
Savjet: - Sa začinima treba pažljivo, ne dodavati velike količine da se ne izgubi osnovni okus, ili da ih ne prezačinimo te se neće moći jesti.
Sastojci:
Integralni kruh – najbolje raženi (jer je kompaktan i može se rezati na tanke šnite), a može se kombinirati i s drugim vrstama (npr. kukuruzi), također i mogu suha peciva npr. Washa ili „dvopek od riže ili žitarica“ (tzv. „stiropori“);
1 bočica (li tuba) senfa;
svježi kravlji sir (ukoliko ne volite senf);
sitno nasjeckani kiseli krastavci;
začini: kopar, komorač, kim, bosiljak, đumbir (u prahu), mažuran, majčina dušica;
orašasti plodovi; (10-tak oraha, par lješnjaka, par oraha) – dio samljeti, dio sitno nasjeckati;
1 velika jušna žlica bučinih koštica (mljevenih i sitno sjeckanih);
1 jušna žlica suncokretovog sjemenja – ovu količinu samljeti u mikseru (vrlo kratko i brzo)
Priprema:
Svaka kriška kruha (integralnog) namaže se sa senfom, stavi se vrlo malo osnovnih začina, posipati mljevenim orašastim plodovima i košticama te na kraju dodati malo grublje nasjeckanih orašida, da se osjeti okus. Sendviči se mogu raditi, uz osnovne sastojke, na razne načine – ovisno o Vašoj kreativnosti.
Mogu se servirati narezani na kockice kao mali kanapei, mogu se jesti uz mliječni obrok, ili kao međuobrok. Također uz osnovni namaz možemo koristiti i namaze navedene u prethodnim receptima (namaz od soje, namaz od sira ili avokado namaz), uz eventualno modeliranje prema vlastitom ukusu.
Radionica kuhanja u organizaciji Udruge, prosinac 2005.g. Otvoreno učilište: Voditeljica: Sonja Njunjić, Irena Švenda;
Recept: Mirela (slika snimljena 9.11.2011. - sendviči za Radionicu)
Objavljeno u tjedniku Nacional, dodatak „Zdrav život“, 26.12.2005.g.
Uppt, Radionica kuhanja br. 4/10.11.2011.