Predjela

PEČENI TOFU

  • Ispis

PEČENI TOFU 

 

Sastojci: 

30 dag svježeg tofuashoyu ili začinske soli

senf

origano

đumbir

malo jabučnog octa

malo vode 

 

Postupak:

Od shoyua ili soli, senfa i začina naprviti marinadu. Tofu narezati na ploške debljine 1 cm i staviti ih u marinadu. Tako pripremljeni tofu može stajati u hladnjaku i nekoliko dana. Staviti marinirani tofu u tepsiju u koju je prethodno stavljen masni papir i peći u pećnici na 160-180 stupnjeva, dok ne dobije rumenu boju. Paziti da se ne presuši. 

  

 

Radionica kuhanja, prosinac 2005.

Voditeljica radionice: Sonja Njunjjić,

Recepti Sonja Njunjić/Irena Švenda/Mirela Vidović

Objavljeno u tjedniku NACIONAL, prilog ZDRAV ŽIVOT“ – 26.12.2005.G.