Deserti

Roščići od lješnjaka za svaku priliku

  • Ispis

Potrebno:

500 gr oštrog brašna;

1prašak za pecivo;

250 gr šečera; 2 vanili šečera;

2 jaja; 250 gr putra (ili margarina);

250 gr grubo mljevenih ili sjeckanih sitno lešnjaka; 

štaub šećer;

Dotatak: npr. par kapi arome ili žličica travarice ili žličica ruma; 

Posebno: 200 gr grubo mljevenih ili sjeckanih lješnjaka za uvaljati valjčiće;

  

Priprema: 

Sve dobro zamjesiti i napraviti valjke širine 4cm i dugačkih  oko 15cm. Svaki valjčić premazati s slatkim vrhnjem ili mlijekom (4-6 žlica) i dobro uvaljati u grublje mljevene ili nasjeckante lješnjake (cca 20 dkg). 

Staviti u frižider da se ohlade i tada rezati na kolutiće veličine 5 kuna («medeka») i debljine cca ½ cm.

Složiti u protvan u koji smo stavili papir za pečenje. Peči na temperaturi od 180o cca 15 minuta.

Kontrolirati pečenje da kolačiči ne izgore!! Izvditi ih iz protvana, i kad se ohlade posipati sa štaub šećerom u koji smo umiješali cca par dkg mljevenih (sitno) ljekšnjaka. 

Izvrsni kolačići uz čaj i kavu. Spremiti ih u plastičnu ili metalnu kutiju.

Najbolji su kad odstoje par dana!!! 

Dobar tek!!  

Autor: Slip 

Preuzeto, Uppt, 08.01.2010.